ACADEMIE AUGUST DE BOECK VIERT DE DAG VAN HET DKO

 

 

Op zaterdag 26 februari 2011 vieren meer dan 160 academies in heel Vlaanderen de dag van het DKO onder het motto 'Lof der zotheid'.

 

Het DKO of deeltijds kunstonderwijs omvat de academies voor beeldende kunst en de academies voor muziek, woordkunst en dans.

 

De dag van het DKO is de jaarlijkse feestdag waarop die academies zich aan het publiek voorstellen.

 

Voor de academie August De Boeck te Asse is dat elke keer een belangrijke gebeurtenis.

 

Dit jaar wordt iedereen uitgenodigd op twee publieke voorstellingen. De eerste voorstelling vindt plaats op zaterdag 26 februari 2011 om 19 uur in 'Den Horinck' aan de Noorderlaan 20 te 1731 Zellik.

De tweede voorstelling vindt plaats op zondag 27 februari 2011 om 11 uur, eveneens in Den Horinck. De toegang voor beide voorstellingen is gratis maar reservering vooraf is verplicht via het telefoonnummer 02 452 83 79 vanaf 14 februari.

 

Beide voorstellingen dragen de 'Lof der zotheid' in het vaandel, maar toch zijn ze heel verschillend uitgewerkt.

 

De voorstelling op zaterdag brengt leerlingen uit de lessen drama, voordracht en toneel op het podium, samen met de muzikanten van de afdeling jazz en pop. Het wordt een gevarieerde avond met cabaret uit de oude doos en met grappige toneelfragmenten. De kostuums uit de verkleedkist komen eraan te pas, en er wordt gelachen, van een glimlach tot een schaterlach. Humor met en zonder woorden.

 

De voorstelling op zondag is een voorstelling met dans. Ook hier is de sfeer natuurlijk grappig. Met gekke hoeden op het hoofd of dwaze maskers op de neus wordt het huppelen, springen en draaien van de voeten een zotte kermis van plezier. De dansers vermommen zich als heksen, clowns of schoorsteenvegers. Zij krijgen af en toe wat weerwerk van de woordkunstenaars.

 

 

Iedereen is van harte welkom, maar vergeet niet om vooraf telefonisch te reserveren.

Reserveren kan op het nummer 02 452 83 79.

 

De uitnodiging kan U hier downloaden.