Kunstonderwijs

 

 

  Het onderwijsaanbod in Vlaanderen

 

  Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten [OVSG]

 

  Vereniging van directeurs van de academies [VerDi]

 

  Het deeltijds Kunstonderwijs

 

 


 

 

Muzieksoftware

 

 

Gehoortraining

 

Een goed gehoor is noodzakelijk bij het musiceren. Iedereen, van amateur tot professioneel, die zijn innerlijk gehoor wil ‘aanscherpen’ of zijn leesvaardigheid wil bijschaven, kan gratis een trainingsprogramma downloaden. De ontwerper is Ricci Adams. Het programma is Engelstalig en is samengesteld in een flashfile. Gebruiksvriendelijk voor win- en mac-users.

De volgende onderwerpen komen aan bod: het leren herkennen of benoemen van noten (in verschillende sleutels), intervallen, toonladders en akkoorden (drieklanken en vierklanken). Je kan het programma aanpassen aan jouw niveau en voorkeuren.

 

  www.musictheory.net    en 

 

 


 

 

Muziektermen

 

Ben je echt vergeten wat het verschil is tussen allegro en andante? Neem eens een kijkje op de volgende sites. Je vindt er een uitgebreide lijst van muziektermen en Italiaanse woorden.

 

 

  muziektermen

 

 


 

 

Alles over componisten

 

Wil je de opuslijst van August De Boeck raadplegen of zoek je bijvoorbeeld wat meer informatie over de componist van het verplicht werk, dan kan je terecht op de volgende sites.

 

  www.componisten.net

 

Vlaamse (hedendaagse) componisten :

 

  www.cebedem.be | www.matrix-new-music.be

 

 


 

 

Partituren on line raadplegen

 

Partituren on line raadplegen en zelfs gedeeltelijk op een legale manier downloaden voor privé gebruik kan, op voorwaarde dat deze werken een publiek domeinrecht bezitten. Neem eens een kijkje op :

 

  www.sheetmusicarchive.net

  www.freesheetmusic.net

  www.sheetmusic1.com

  www.imslp.org

 

 


 

 

August De Boeck

 

Voor recente informatie over concerten en cd-realisaties van deze Merchtemse componist, kan U terecht op www.augustdeboeck.be